Autonom Rent-a-Car, cea mai mare companie de servicii de inchiriere de masini din Romania, cu o flota activa de peste 2.000 de autoturisme noi, spune ca in piata este o cerere ferma de autoturisme premium.

"Am realizat, ceva mai nou, ca exista cerere destul de serioasa si pentru masini premium. Acum un an, am introdus in flota masini Mercedes-Benz Clasa E si de atunci cumparam la cateva luni cate un lot din acest brand. Curand, vom aduce si primele SUV-uri Mercedes-Benz ML. Per total insa, numarul de masini premium ramane destul de redus, din cauza devalorizarii rapide a acestora, dupa primele luni de folosire – undeva la 35-40 de autovehicule Mercedes si BMW. La acestea se adauga insa mai multe utilitare 4X4", a declarat intr-un interviu pentru wall-street.ro, Marius Stefan, general manager si co-fondator al Autonom Rent-a-Car.Mercedes-Benz Clasa V

Antreprenorul mai spune ca pentru fiecare clasa in parte, de exemplu Clasa A, cea mai economica, incearca sa gaseasca masina cu cel mai bun raport calitate-pret si comanda un singur model, insa cateva sute. In fiecare an sunt diferente in ceea ce priveste ofertele producatorilor si ale dealerilor de masini. De exemplu, cu Volkswagen si Skoda au inceput sa lucreze doar de trei ani de zile, insa cu Opel si Ford fac afaceri de mai mult timp. "Este ca la ping-pong: intr-un an, Ford este mai motivat sa negocieze, in alt an, alt brand, si tot asa. De exemplu, anul acesta am luat mai mult Opel si mai putin Ford, intrucat asa a fost politica producatorilor”, a adaugat Marius Stefan.

Piata de inchirieri masini se ridica la circa 5.000 de vehicule. "Piata de inchirieri masini creste in linie cu evolutia turismului. Astfel, daca turismul in Romania creste cu 6-8%, putem spune, cumuland si evolutia companiilor din tara, ca piata de inchiriere masini evolueaza, anual, cu circa 10%”, considera co-fondatorul Autonom Rent-a-Car.

Pretul de inchiriere al unei masini in cazul Autonom porneste de la 20 de euro/zi, putand urca la peste 70-80 de euro/zi in cazul masinilor mai luxoase. Autonom Rent-a-Car este cea mai mare firma de inchirieri masini din Romania, avand o acoperire nationala de 37 de centre in 25 de orase si un parc auto de peste 2.000 de autoturisme noi.

Compania ofera servicii pe intreg teritoriul Romaniei, adresandu-se atat pietei clasice de inchirieri auto in scop de calatorie, cat si celei de mobilitate pentru companii. In randul clientilor Autonom din zona corporate se numara peste jumatate din cele mai mari 500 de companii private din Romania. Incepand din 2014, Autonom ofera si servicii de tip shuttle service (inchirieri cu sofer si transferuri), la nivel national.

Pe larg intalnirea cu antreprenorul o puteti citi in Interviu mobil: Isi ia 3 luni concediu, nu ii suna telefonul din trei in trei minute si este lider de piata.

Fotografii realizate de fotograful profesionist Victor Dragos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri