Peste 60% dintre masinile care au traversat podul de la Fetesti, pe A2, in timpul minivacantei de 1 Mai, au platit taxa electronic, prin SMS sau in benzinariile autorizate, potrivit datelor transmise de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

In perioada 30 aprilie, ora 00.00 - 3 mai, ora 23.59, prin sectiunea statiei de taxare au trecut 62.552 de vehicule, dintre care 37.676 - pe benzile "etarif" si 24.876 - prin sectiunea de taxare manuala, potrivit CNADNR, scrie Mediafax.

In aceeasi perioada, au fost achizitionate electronic 49.904 treceri, existand posibilitatea de a cumpara o data una, doua sau 20 de treceri. Dintre acestea, 26.116 treceri au fost achizitionate prin SMS si 23.788, in benzinariile autorizate. Incepand cu data de 30 aprilie 2015, plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda se realizeaza prin intermediul SIEGMCR (sistemul informatic de emitere gestiune si monitorizare a rovinietei).

Astfel, tariful poate fi achitat la distribuitorii autorizati (OMV Petrom, MOL, Rompetrol) si prin SMS la numarul 7577 (disponibil in retelele Orange, Vodafone, Telekom si RCS&RDS). Pentru a nu se crea confuzii in privinta achitarii peajului (tarif trecere pentru utilizarea podurilor intre Fetesti si Cernavoda) prin intermediul SMS, CNADNR prezinta pasii pe care un utilizator trebuie sa-i urmeze: se trimite la 7577 textul care contine numarul de inmatriculare si categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1, 2, 3 sau 4); se va primi un mesaj prin care se cere sa se confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total); pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA si se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria peajului, categoria acesteia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira.

Prin SMS se poate achizitiona peajul doar pentru o trecere.

Citeste si:
Tarifele de trecere la podul Cernvoda, sistate la final de saptamana
Taxa la podul Cernavoda,...

Sursa foto: Plata cu card/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Liber spre mare: mai multe ore fara taxa pe podul de la Cernavoda