Zeci de taximetristi, nemultumiti de decizia Executivului de impozitare a bacsisului, au protestat cu masinile, astazi, in Piata Constitutiei si apoi au plecat spre parcarea din fata sediului Guvernului, unde au claxonat si au mers in cerc, timp de cateva minute.

Aproximativ 30 de taximetristi s-au adunat, duminica la pranz, in fata Palatului Parlamentului, din Piata Constitutiei, si au claxonat timp de cateva minute, protestand astfel fata de noile reglementari de impozitare a bacsisului, anunta Mediafax.

Ulterior, protestatarii au plecat in coloana spre Piata Victoriei, unde au oprit in parcarea din fata sediului Guvernului si au incercat sa picheteze institutia. Pentru ca nu aveau autorizatie de protest, taximetristii s-au urcat in masini in momentul in care au aparut echipaje ale Jandarmeriei si au dat ture, in parcarea din fata Palatului Victoria, claxonand continuu.

Protestul, denumit "Miting impotriva impozitarii TIPS-ului", a fost anuntat pe o retea de socializare.

"Sunt invitati toti lucratorii din domeniul horeca, taximetristi, cei din saloane de coafura etc., care nu sunt de acord cu noua lege de impozitare a tips-ului si nu numai!!", se arata in anuntul postat pe reteaua de socializare. Actiunea de protest s-a incheiat fara incidente.

Citeste si:
Cand vor fi adoptate cele 10 proiecte depuse de Teodorovici
Cand vor fi adoptate...

Guvernul a decis recent sa legifereze bacsisul, care va fi astfel evidentiat pe un bon fiscal separat si taxat cu 16%.

La momentul deciziei, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, explica faptul ca, pentru calatoria cu taxi, aparatul de marcat va trebui modificat astfel incat acesta sa emita, in afara bonului fiscal emis conform distantei parcurse si tarifului perceput pe kilometru, si un bon fiscal pentru bacsisul dat de client taximetristului.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impozitarea bacsisului, initiata de Teodorovici, adoptata de Senat