Filiala concernului german Daimler, Star Transmission, va finaliza in acest an noua fabrica de montaj cutii de viteza de la Sebes (Alba), iar productia va incepe in primavara lui 2016, investitia fiind de 300 de milioane euro si urmand sa fie create peste 500 de locuri de munca.

Managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, a declarat, vineri, ca noua unitate de productie este finalizata in proportie de 95 la suta, iar in toamna vor fi realizate primele teste de productie, transmite corespondentul Mediafax.

"Anul acesta vom face primul test de productie, iar anul viitor in primavara vom incepe productia propriu-zisa. In total, vom aduce in echipa noastra peste 500 de noi angajati care vor fi specializati in Germania", a spus Krottmayer. Potrivit acestuia, in noua fabrica de la Sebes vor fi asamblate cutiile de viteze automate in 9 trepte 9G-TRONIC, iar investitia se ridica la peste 300 de milioane de euro.

"Cutia de viteza automata in 9 trepte 9G-TRONIC de la Mercedes-Benz este prima cutie de viteza automata din lume cu noua trepte si convertor de cuplu pentru vehiculele premiu si se distinge prin extraordinarul confort oferit si schimbarea de viteze aproape imperceptibila. Noile modele de autovehicule 9G-TRONIC isi depasesc predecesorii atat in privinta consumului, cat si a emisiilor de CO2", au mai spus reprezentantii companiei.

Star Transmission va avea in total, dupa punerea in functiune a investitiei de la Sebes, peste 2.000 de angajati la Sebes si Cugir. Star Transmission, filiala concernului german Daimler in Romania, a fost infiintata in anul 2001 prin deschiderea unei unitati de productie la Cugir care produce roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteza si sisteme de directie. Ulterior, in 2013 a fost deschisa o alta unitate de productie la Sebes care produce cutii de viteza automate. In 2014, cifra de afaceri a Star Transmission a crescut cu 57%, de la 37 de milioane la 57 de milioane de euro, iar profitul inregistrat de companie a fost de circa 3,2 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri