Bucurestenii care vor circula, luni, cu mijloacele de transport in comun vor fi atentionati ca este posibil ca soferii si vatmanii sa nu mai iasa pe trasee, din motive de siguranta pentru calatori, intrucat conducerea RATB nu a luat masuri privind lipsa pieselor de schimb si uzura vehiculelor.

Sindicatele din Regia Autonoma de Transport Bucuresti arata vineri, intr-un comunicat de presa, ca in mijloacele de transport care vor iesi luni pe traseu, calatorii vor putea citi un mesaj prin care vor fi atentionati despre o posibila suspendare a transportului. Sindicalistii sustin ca din cauza lipsei pieselor de schimb, a uzurii parcului vehiculelor RATB si a infrastructurii, in scurt timp s-ar putea sa circule mai putine mijloace de transport in comun, mult sub limita necesarului zilnic, scrie Mediafax.

"Dorim sa informam cetatenii Capitalei ca sindicatele din RATB nu au reusit pana acum, in ciuda demersurilor repetate, sa responsabilizeze managementul Regiei in privinta aspectelor de care depind siguranta, timpul de asteptare si confortul calatorilor", a precizat sursa citata. Sindicalistii spun ca, pentru a atrage atentia asupra acestei situati, mijloacele de transport in comun vor circula cu farurile aprinse.

"In aceste conditii, din respect fata de cetatenii Capitalei si pentru a proteja conducatorii de vehicule de manifestarile de revolta ale cetatenilor lasati sa astepte zeci si zeci de minute in statii, sindicatele din RATB au hotarat ca toti conducatorii de vehicule sa mearga cu farurile aprinse, pentru a atrage atentia asupra situatiei in care se afla RATB", potrivit sursei citate. Sindicalistii mai spun ca au trimis nenumarate sesizari celor responsabili din punct de vedere legal, fara a primi vreo solutie, iar soferii si vatmanii RATB sunt decisi sa nu mai iasa pe trasee, pana ce problemele grave nu sunt rezolvate, pentru a li se asigura astfel o minima protectie.

"In cazul in care problemele urgente ale RATB nu vor fi rezolvate de indata, dorim sa ne cerem scuze publicului calator din Bucuresti pentru situatia in care activitatea de transport public va trebui sa inceteze. Totodata, vrem sa-i asiguram pe bucuresteni ca actiunile noastre au in vedere hotararea sindicatelor din RATB de a nu permite intoarcerea la conditiile de transport dinainte de 1989", se mai arata in comunicat.

Sindicatul Transportatorilor din Bucuresti reclama, in 19 februarie, ca la RATB sunt probleme grave, unele care fac imposibila asigurarea sigurantei calatorilor, si avertiza ca soferii ar putea refuza sa mai iasa pe traseu, nu in semn de protest, ci din motive de siguranta.

Sindicalistii sustineau ca la nivelul managementului RATB sunt oameni politici, nu specialisti, iar acest lucru a dus la o "situatie deosebit de grava". Acestia spuneau ca, in fiecare zi, intre 80 si 100 de autovehicule din parcul auto al RATB nu pot fi scoase pe traseu si aminteau ca in ultimii ani nu s-a achizitionat niciun troleibuz si situatia nu este mai buna nici in cazul autobuzelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri