Centrul german de cercetare pentru inteligenta artificiala (German Research Center for Artificial Intelligence) lucreaza la proiectul EO 2, o masina proiectata pentru orase aglomerate unde orele de varf sunt cosmaruri si parcarea aproape inexistenta, scrie mashable.com.

Prototipul de masina arata ca un "crab" si poate lua o alta forma in anumite situatii pentru a fi parcata intr-un loc cat mai mic. Toate cele 4 roti ale modelului pot vira la 90 de grade pentru a fi parcat cu usurinta. Cu toate ca este doar un prototip, EO 2 ne ofera dovezi ample despre modul in care unele inovatii ar putea duce la masini cu adevarat inteligente.

Vopsit in alb, cu ferestre mari si usi fluture, modelul complet electric EO 2 are aproximativ 750 de kg si isi poate comprima corpul precum un crab. Lungimea modelului se contracta de la 3 metri la 2 metri, pastrand in acelasi timp toate cele 4 roti pe teren.

Urmatorul pas al cercetatorilor germani este sa reinventeze naveta, printr-un concept denumit "Platoon". Fiecare masina va fi proiectata pentru a se conecta de o alta, creand un fel de tren de autoturisme. Beneficiul este ca soferii pot lua mainile de pe volan, modelul electric trecand in modul autonom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri