Statiile de incarcare Tesla pentru masini electrice sunt cele mai rapide din lume, dar exista inca loc pentru imbunatatiri ne demonstreaza Elon Musk, care a pus in functiune prima statie de incarcare cu un cablu racit cu lichid.

Noua idee a lui Elon Musk ar putea accelera incarcarea masinilor electrice. Miliardarul spune ca "un cablu de incarcare racit cu lichid are potential de a mari puterea turbocompresorului pe termen lung", scrie greencarreports.com.

Un cablu cu propriul sau sistem de racire ar putea duce mai mult curent fara sa se supraincalzeasca eliminand un potential blocaj in fluxul de energie electrica de la sursa la acumulatorul masinii. Noul cablu este mai subtire, mai flexibil si mai usor fiind mai simplu de manevrat.

Primul cablu de incarcare pentru masini electrice racit cu lichid a fost instalat la statia Tesla Motors din Mountain View, California - intre sediul central Tesla Palo Alto si fabrica de asamblare Fremont. In prezent, Tesla Model S primeste in 30 de minute curent pentru o autonomie de 270 km.

Pana ce tehnologia bateriilor va face un salt urias, orice crestere a vitezei de incarcare a statiilor pentru masini electrice ar putea avea un impact vizibil pentru aceasta piata, fiind inlaturat un inconvenient, timpul de alimentare de cateva ori mai mare decat cel pentru autovehiculele pe carburant. Analistii spun ca masinile electrice vor fi in dezavantaj atata timp cat nu vor putea fi alimentate complet in 5 minute, precum masinile clasice.

Soferii de masini electrice spun ca nu ii deranjeaza sa faca o pauza de 20-30 de minute la fiecare doua ore, deoarece spre deosebire de masinile pe benzina, ei pot pleca de langa masini in timp ce acestea se reincarca.

Tesla a inceput anul acesta constructia celei mai mari fabrici din lume, in desertul Nevada, cu o suprafata de 3 milioane de metri patrati, care va costa 5 miliarde de dolari. O filmare cu drona ne arata doar un sfert din fabrica care va produce baterii pentru masini electrice din 2016.

Elon Musk (43 ani) are o avere estimata la 13,3 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de revista Forbes in mai 2015. Musk este inginer, inventator, antreprenor si programator canadiano-american. Pe langa SpaceX (companie de vehicule pentru spatiul cosmic) si Tesla Motors (companie de automobile electrice de lux), Musk este unul dintre fondatorii PayPal. Masina favorita a miliardarului Elon Musk, proprietarul Tesla Motors, nu este un model produs de compania sa de masini electrice din America, este o masina de 200 de ori mai scumpa, McLaren F1.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri