Fabricile fiica ale VW, producatoare de componente, sunt supuse unei observatii atente din partea firmei mama in cadrul programului de restructurare demarat de catre aceasta, Informeaza Rompres care citeaza Camera de Comert Romano-Germana (CCRG). Fabricile mai putin rentabile vor fi scoase la vanzare, VW intentionand sa se concentreze pe achizitionarea de parti componente de la furnizori externi.

Pentru turnatoria din Hanovra exista deja doi potentiali cumparatori, care verifica in prezent situatia intreprinderii cu cei 1.250 de angajati. VW detine in partea de vest a Germaniei sase fabrici de componente si de montaj final. 20.000 de locuri de munca din cadrul acestora, adica o cincime din totalul angajatilor VW fiind puse sub semnul intrebarii.

VW urmareste cresterea productivitatii si prelungirea timpului de munca la 35 de ore pe saptamana fara alte compensatii salariale fata de 28 de ore pana in prezent. Discutiile cu reprezentantii angajatilor vor continua odata cu reluarea activitatii la inceputul lunii septembrie.