Acordul face parte din strategia Tata Motors de majorare a productiei. "Marea Britanie va ramane centrul nostru de design, inginerie si productie. Parteneriatele de acest fel vor completa operatiunile din Marea Britanie. Aceasta zi marcheaza un alt pas important in construirea unei amprente globale. Acordul ne va permite sa ne extindem gama de modele", a declarat Ralf Speth, presedintele Jaguar Land Rover (JLR), scrie Mediafax.

In ultimii cinci ani, vanzarile companiei britanice au crescut de peste doua ori, pana la 4,642 de milioane de automobile, in timp ce numarul angajatilor s-a dublat si el la peste 35.000. Investitiille s-au cifrat la peste 10 miliarde de lire sterline, banii fiind folositi pentru crearea de noi modele si cheltuieli de capital.

De asemenea, compania a investit si in liniile de ansamblare de la fabricile din Castle Bromwich, Halewood si Solihull, care sa faciliteze productia celor 10 modele noi, printre care Jaguar XE, Jaguar F-TYPE, Range Rover Evoque si Land Rover Discovery Sport. JLR si-a extins productia in strainatate, dupa ce a inaugurat o fabrica de tip joint venture in China, iar o alta unitate, de aceasta data in Brazilia, se afla in faza de constructie.

Tata Motors a achizitionat JLR, care se confrunta cu probleme mari, in 2008, de la compania americana Ford, iar de atunci a imbunatatit vanzarile la nivel mondial.