In perioada ianuarie-iunie au fost inmatriculate peste 7.500 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, respectiv 19% din totalul inmatricularilor noi, ceea ce reprezinta o crestere cu patru puncte procentuale fata de primul trimestru si cu 2.000 de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al ASLO, scrie Mediafax.

"Luand in considerare si prognoza de crestere economica pentru acest an, putem estima continuarea cresterii pietei de leasing operational la peste 55.000 de autovehicule in administrare", a declarat presedintele asociatiei, Bogdan Apahidean.

Potrivit datelor ASLO, in topul primelor cinci se regasesc LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si RCI Finantare Romania. Membrii asociatiei reprezinta 98% din total piata.

Citeste si:

"In structura portofoliului (la nivel de asociatie) observam o crestere a preferintei clientilor pentru serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 71%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentand leasing operational fara servicii de administrare", se noteaza in comunicat.
Dintre serviciile asociate administrarii de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

Din luna iunie 2015, ASLO a inceput o serie de demersuri pentru o mai buna reglementare a comertului cu autovehicule second-hand. Astfel, printr-o adresa inaintata atat Ministerului Finantelor Publice, cat si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, membrii Asociatiei sustin eforturile si actiunile impotriva evaziunii fiscale in comertul cu autovehicule rulate, oferindu-se sa colaboreze cu autoritatile pe aceasta tema.

Totodatã, ASLO, in colaborare cu APIA, intentioneaza sa propuna masuri de intarire a cadrului legislativ in scopul sanctionarii actelor de "masluire" a kilometrajelor si a evaziunii fiscale practicate de unii comercianti de autovehicule rulate.