AvtoVAZ

AvtoVAZ

Brandul AvtoVAZ a fost infiintat in 1960 in Rusia, este cel mai mare producator de masini din tara si mai fabrica si in prezent modelul Lada lansat pe piata in 1970. AvtoVAZ produce si vehicule sub brandul Renault-Nissan.

Sursa foto: Volha-Hanna Kanashyts / Shutterstock.com

Dacia

Dacia

Canadienii pun si Dacia pe lista brandurilor auto uitate si probabil in aceea parte a lumii chiar asa este, chiar daca pe plan local si european marca auto este pe val. Ce stiu acestia despre Dacia este ca se fabrica in Romania si face parte din grupul Renault-Nissan, modelele sunt low-cost, iar unul dintre ele se numeste Duster.

Effa Motors

Effa Motors

Effa Motors, companie fondata de Edoardo Effa in Uruguay in 2006, a fabricat modelul de oras denumit Effa Ideal, o masina desenata de Bertone si vanduta si in China sub numele de Changhe Ideal. In Italia, masina a fost vanduta sub numele de Martin Motors Ideal 1000.

Donkervoort

Donkervoort

In 1978, olandezul Joop Donkervoort inspirandu-se de la modelul Lotus Seven a creat automobilul sport Donkervoort S7. In prezent, fabrica olandeza produce modelul Donkervoort D8 GTO Bilster Berg o masina sport de 380 CP.

Sursa foto: Karasev Victor / Shutterstock.com

Fornasari

Fornasari

Fornasari este un producator de masini italian infiintat in 1999 de Giuseppe Fornasari. Compania produce masini sport si SUV-uri.

Mahindra

Mahindra

Tata Motors este primul constructor de masini la care se gandeste lumea cand e vorba de autoturisme fabricate in India. Insa cu 4 milioane de masini vandute anual, India are mai multi producatori de automobile, iar unul este Mahindra & Mahindra.

Sursa foto: Ajayptp / Shutterstock.com

Sungri

Sungri

Sungri este un brand auto din Coreea de Nord infiintat in 1950 care face replici ale altor producatori de masini straini. Sursa foto: en.wikipedia.org

SsangYong

SsangYong

SsangYong Motor, al patrulea cel mai mare producator auto din Coreea de Sud, preluat de Mahindra & Mahindra este practic necunoscut in America de Nord, comparativ cu Hyundai si Kia.

Yulon

Yulon

Spre deosebire de multi rivali din Asia, industria auto din Taiwan a fost conceputa pentru a vinde masini pe plan local, productia anuala fiind de 400.000 unitati. Dupa 2010, cel mai vandut brand auto a devenit Yulon.

Zotye

Zotye

Zotye este un brand auto din China, fondat in 2005 ca importator de piese auto. Prima masina produsa a fost RX6400, o copie a modelului Daihatsu Terios.