Specialistii sunt de parere ca luna august este una mai putin buna pentru vanzarile de masini. Factorii care au contribuit la o scadere, pe ansamblu, a vanzarilor de masini noi, in august 2006, sunt: pretul combustibilului care a inregistrat un trend ascendent, inca de la inceputul anului, la fel ca si celelalte taxe.
Totodata, august este luna concediilor pentru cei mai multi europeni, fapt care creste cifra de afaceri in turism, si nu in domeniul vanzarilor auto. Singurul producator care a inregistrat cretere este, din nou, Fiat.

Producatorul italian se afla intr-o perioada foarte benefica, iar motorul vanzarilor sale este modelul Grande Punto. Cu toate ca piata italiana a scazut cu 2,8 procente, Fiat a vandut cu 13 procente mai multe masini fata de anul trecut si se afla in a opta luna consecutiva de crestere. In Italia, Fiat detine peste 31 de procente din piata turismelor.

Franta nu s-a confruntat cu aceeasi problema pentru ca vanzarile aici au inregistrat o usoara crestere de 0,1 procente. Pe acest fond Renault nu a reusit un rezultat bun, vanzarile scazand cu 8 procente. Rivalii de la Peugeot-Citroen sunt castigatorii lunii august, ei au crescut cu 6 procente.

In Spania vanzarile de masini au scazut cu aproape 4 procente in luna august, numarand un total de 93 de mii de unitati. In Belgia piata auto a inregistrat o usoara scadere, de 0,3 procente. Aici s-au vandut putin peste 33 de mii de masini.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri