Totodata, august este luna concediilor pentru cei mai multi europeni, fapt care creste cifra de afaceri in turism, si nu in domeniul vanzarilor auto. Singurul producator care a inregistrat cretere este, din nou, Fiat.

Producatorul italian se afla intr-o perioada foarte benefica, iar motorul vanzarilor sale este modelul Grande Punto. Cu toate ca piata italiana a scazut cu 2,8 procente, Fiat a vandut cu 13 procente mai multe masini fata de anul trecut si se afla in a opta luna consecutiva de crestere. In Italia, Fiat detine peste 31 de procente din piata turismelor.

Franta nu s-a confruntat cu aceeasi problema pentru ca vanzarile aici au inregistrat o usoara crestere de 0,1 procente. Pe acest fond Renault nu a reusit un rezultat bun, vanzarile scazand cu 8 procente. Rivalii de la Peugeot-Citroen sunt castigatorii lunii august, ei au crescut cu 6 procente.

In Spania vanzarile de masini au scazut cu aproape 4 procente in luna august, numarand un total de 93 de mii de unitati. In Belgia piata auto a inregistrat o usoara scadere, de 0,3 procente. Aici s-au vandut putin peste 33 de mii de masini.