Bill Ford Jr.este dispus sa-i cedeze locul lui Carlos Ghosn, omologul de la Renault

Directorul general al constructorului auto american Ford Motor Co., Bill Ford Jr., s-a declarat dispus sa lase pe altcineva la conducerea companiei fondata de strabunicul sau, Henry Ford, daca va gasi un manager competent, potrivit unui interviu publicat pe pagina de Internet a revistei americane Newsweek.

"Am cautat intotdeauna sa recrutez noi talente pentru aceasta firma. Daca voi gasi pe cineva - si cred ca Carlos Ghosn este un manager deosebit de talentat care poate ajuta compania - il voi aduce, indiferent de post", a declarat Bill Ford, precizand ca este gata sa-i cedeze chiar propriul post de CEO, informeaza Rompres.

Cu toate acestea directorul general al celui de al doilea mare constructor american a tinut sa sublinieze ca nu cauta un inlocuitor, fiind mult mai ocupat sa redreseze activitatile nord-americane ale grupului Ford. In prezent, alianta Renault-Nissan discuta cu gigantul General Motors o posibila alianta in trei, partile fixandu-si drept termen limita mijlocul lunii octombrie pentru luarea unei decizii finale. Intrebat daca i-a propus lui Ghosn un proiect alternativ de alianta Renault-Ford, Bill Ford nu a dorit sa faca nici un fel de comentarii pe acest subiect.

Potrivit unui recent editorial publicat in cotidianul Wall Street Journal, Bill Ford l-ar fi contactat telefonic pe Carlos Ghosn pentru a-i propune sa discute o eventuala alianta intre Renault-Nissan si Ford, in cazul in care discutiile cu GM vor esua. Conform informatiilor din presa, Carlos Ghosn ar fi declinat oferta din cauza controlului exercitat de familia Ford in capitalul constructorului Ford Motor. Familia Ford detine 40 de procente din drepturile de vot la Ford Motor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri