Smart a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte o masina electrica. Propulsorul va functiona cu ajutorul unui pat de baterii, iar forma exterioara va fi modelul Smart ForTwo.
Miscarea vine la cateva luni dupa ce Smart, constructorul parte a Mercedes Group, a renuntat la producerea modelelor Roadster si ForFour. Daca modelul electric se va dovedi viabil, masinuta electrica va fi produsa in Anglia si va purta numele de Smart EV. Locul in care se doreste testarea lui EV este Londra.

Capitala Regatului Unit este cunoscuta pentru taxele foarte mari pentru vehiculele poluante, dar si pentru politica sa de incurajare a tehnologiilor verzi. Londra a cunoscut primul astfel de proiect, inca din 1897, cand existau 77 de taxiuri care functionau pe baza curentului electric dezvoltat de baterii.

Cu toata aceasta istorie este destul de greu ca masina electrica produsa de germani sa faca fata concurentei pe acest segment. In prezent aproape toti marii producatori auto dezvolta tehnologii nepoluante, cele mai viabile par a fi propulsoarele hibride, masininile cu opriunea GPL sau bio-combustibili, dar si propulsoare pe baza de hidrogen. Inginerii Smart au oferit cateva detalii cu privire la performantele EV-ului. Masina poate ajunge la 112 km/h si are o independenta de 115 km.

Smart spera sa nu imparta soarta proiectelor asemanatoare derulate de intreaga industrie auto americana care a cheltuit peste 130 de milioane euro sau a francezilor de la Peugeot-Citroen, ale caror masini electrice au fost sortite esecului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri