Mercedes-Benz a semnat un contract pentru 27 de camioane Actros cu firma Semiramis din Pitesti, care are o flota de 100 de camioane si este detinuta de omul de afaceri Ovidiu Cristescu.

Potrivit omului de afaceri, elementul decisiv pentru care acesta a ales sa cumpere o flota Mercedes-Benz Actros a fost consumul mic. "Am apreciat tehnologiile puse la dispozitia companiei pentru verificarea rutelor, timpilor si consumului, pe scurt, sistemul FleetBoard. Pe toata perioada testului, Actros a inregistrat rezultate foarte bune la consum", a declarat Cristescu.

Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste achizitionarea noii flote, Semiramis a avut ocazia de a testa un camion demo Actros timp de o luna. Semiramis a ales pentru flota Mercedes-Benz o configuratie clasica pentru transportul pe distante lungi, respectiv motor de 13 litri, 450 cp, 2 rezervoare, cabina StreamSpace. Compania a dotat camioanele cu sisteme auxiliare care pot influenta in mod semnificativ eficienta unui camion, respectiv Predictive Powertrain Control si sistemul de telematica FleetBoard. Predictive Powertrain Control este un sistem care foloseste harti digitale si GPS-ul in combinatie cu Mercedes PowerShift 3. Astfel, optimizarea consumului de combustibil este evidenta atat pentru distante lungi, cat si pentru distante mici de drum.

Infiintata in 2001, Semiramis a pornit la drum cu doua camioane si cinci angajati, avand o evolutie constanta in fiecare an, iar dupa 14 ani de activitate a ajuns la o flota de peste 100 de vehicule si un numar de 130 de angajati. Mercedes-Benz se afla in topul importatorilor de camioane din Romania, fiind lider de piata in 2014.

Daimler Trucks a inregistrat...
Citeste si: Daimler Trucks a inregistrat vanzari record in 2018


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cefin se asteapta la o crestere a cererii pentru camioane in 2019