Constructorul auto Renault va angaja doua banci de investitii, in vederea negocierilor pentru o posibila alianta cu General Motors Corp., a anuntat miercuri grupul francez citat de Rompres. "Suntem actualmente in procesul de selectare a bancilor care ne vor consilia in discutiile noastre cu GM", a declarat purtatorul de cuvant al Renault, Nathalie Bourotte.

Bourotte a precizat ca este probabil sa fie folosite serviciile a doua banci, in acest sens, dar a refuzat sa comenteze pentru un raport al Financial Times daca producatorul francez a ales deja BNP Paribas, unde presedintele Renault, Chairman Louis Schweitzer, a fost membru al Consiliului de Administratie.

Separat, Presedintele executiv al aliantei Renault si Nissan Motor Corp., Carlos Ghosn, a confirmat miercuri ca ambele companii cauta consilieri avand in vedere faptul ca prezenta alianta intentioneaza sa includa si constructorul american. Ghosn a declarat saptamana trecuta ca discutiile cu presedintele executiv al GM, Rick Wagoner, prezinta progrese pe fondul unei atmosfere "pozitive", fara insa a mai da alte detalii.

Ghosn si Wagoner au inceput discutii exploratorii in luna iulie, dupa ce ideea unei apropieri intre alianta Renault-Nissan si General Motors a fost lansata pentru prima data in urma cu doua saptamani de miliardarul american Kirk Kerkorian, cel mai mare actionar individual la GM cu 9,9 la suta din capital. Termenul limita preliminar pentru o decizie in legatura cu fuziunea este mijlocul lui octombrie, a declarat Ghosn.