Citroen, parte a grupului PSA (Peugeot Citroen) vine la Paris, incepand cu 28 septembrie, cu un concept complet nou, numit C-Metisse
Masina este o propunere de coupe, este extravaganta si, mai ales, ascunde sub capota o motorizare hibrida si foarte performanta. In urma cu aproape doua luni francezii anuntau ca pregatesc pentru 2008 lansarea pe piata a unui hibrid care sa aiba la baza un propulsor diesel. Declarasera, insa, ca vor folosi, cel mai probabil, modelul C4 ca „purtator” al tehnologiei verzi.

Francezii sustin ca este o adevarata placere sa conduci o astfel de masina care raspunde la doua cerinte din ce in ce mai presante astazi: are un pret mic in expluatare si nu polueaza. C-Metisse depaseste 250 km/h si consuma sub patru litri la 100 de km.

Sistemul de propulsare este compus dintr-un motorul diesel V6 (HDI) de 208 CP a carui emisii sunt reduse aproape la 0, de un filtru special conceput, si alte doua motoare electrice montate pe puntea spate. Acestea dezvolta fiecare cate 20 CP. In interiorul oraselor masina poate functiona doar cu ajutorul celor doua motoare ecologice, astfel cantitatea emisiilor atmosferice este 0.

Designul futuristic al conceptului pastreaza cateva dintre caracteristicile modelelor Citroen, spatele masinii amintind cel mai tare de conceptul actual. C-Metisse are o lungime de aproape cinci metri si o latime de doi metri.

Poate transporta in conditii de confortabilitate maxima patru persoane, insa foarte interesant este conceptul pe care il intruchipeaza: un coupe cu patru usi. Caroseria lui C-Metisse este construita din fibra de carbon, fapt care a ajutat la stabilizarea greutatii la doar 1400 de kg.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »