Prima locomotiva din Romania al carei motor functioneaza exclusiv cu biodiesel sau ulei vegetal, fara adaos de motorina, a fost dezvoltata si este testata de grupul Grampet.

Motorul are aceleasi performante ca unul care functioneaza pe baza de motorina, arata grupul Grampet, intr-un comunicat. Noul motor, dezvoltat la centrul de proiectare-cercetare-dezvoltare din cadrul Reloc - Electroputere VFU Craiova, este destinat locomotivei LDE 2100 CP, una dintre cele mai raspandite locomotive diesel din Romania, folosita atat la transportul de pasageri, cat si la cel de marfa. La Craiova, de-a lungul timpului, au fost produse peste 2.000 de astfel de locomotive, potrivit Mediafax.

"Locomotiva a trecut deja printr-o serie de teste si reglaje si au fost realizate si probe pe calea ferata pentru a vedea la lucru motorul, iar rezultatele de pana acum ofera motive de incredere pentru Grampet Group. Testele vor continua in perioada urmatoare pentru a monitoriza comportamentul motorului si in conditii meteo mai dificile, urmand ca, la finalizarea tuturor probelor si verificarilor, solutia tehnica sa fie implementata in masa", se mentioneaza in comunicat.

Reloc - Electroputere VFU Craiova, specializata in productia, modernizarea si repararea de locomotive, are 600 de angajati si face parte de trei ani din portofoliul Grampet, grup detinut de omul de afaceri Gruia Stoica.

Sursa foto: Locomotiva in Rusia/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri