Conducerea Volkswagen negociaza cu angajatii planul de restructurare a companiei

Negocierile dintre salariati si reprezentantii conducerii companiei Volkswagen au inceput, vineri, negocierile privind planul vast de reducere a cheltuielilor pe fondul amenintarii cu greva generala.

"Acum si in saptamanile urmatoare discutam viitorul companiei Volkswagen in Germania", a declarat directorul de resurse umane, Horst Neumann, inaintea inceperii discutiilor. Sindicatul de ramura IG Metall, foarte puternic in aceasta companie, a amenintat cu greva generala, in conditiile in care conducerea companiei ramane ferma pe pozitie, informeaza NewsIn.

"Organizatia noastra reprezinta interesele a 97% dintre salariati. in caz de nevoie, putem paraliza intreprinderea", a avertizat presedintele comitetului sindical de la aceasta intreprindere, Bernd Osterloh, vineri, intr-un interviu acordat cotidianului Tagespiegel.

Pentru a redresa productivitatea, care este in scadere, constructorul de automobile doreste sa impuna o saptamana de munca de 35 de ore, fata de media saptamanala de lucru care este, in prezent, de 28,8 ore, in cele sase uzine traditionale ale companiei, din vestul Germaniei. Conducerea companiei intentioneaza sa ia aceasta masura fara sa acorde compensatii salariale. Discutiile dintre conducerea companiei si sindicat se refera la nivelul salariilor si la reducerea cu 20 de mii a locurilor de munca, anuntata din martie.

De la inceputul anului, doar 3.500 de salariati au acceptat sa plece voluntar, iar 9700 de persoane au fost de acord cu un plan de pre-pensie. Sindicatul IG Metall, la randul sau, solicita o serie de compensatii: garantarea locului de munca, acordarea de sporuri salariatilor si un angajament formal pentru productia, in Germania, de noi modele, in special a unui succesor pentru modelul Golf V.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri