Luna august a fost una prolifica pentru Mercedes, care a vandut mai bine decat cei de la BMW. Totusi, ultimii se afla in fata primilor in clasamentul acestui an.
Vanzarile la nivel mondial al Mercedes Car Group (parte a gigantului DaimlerChrysler care detine marcile Mercedes, Smart si Maybach) au crescut in august cu 1.2%, ceea ce a permis depasirea celor de la BMW in duelul pentru primul loc mondial la categoria “Premium”.

Principala cauza este reprezentata de performantele-record atinse in Statele Unite si Asia. Ajutate de aceste cifre, vanzarile marcii Mercedes au urcat cu 3.2%, ajungand la 81.700 de exemplare. Cele ale marcii smart au scazut insa cu 18.2%, din cauza reducerii numarului de modele ale gamei.

In acelasi timp, Grupul BMW a anuntat o scadere cu 10.9% a vanzarilor in luna august. In ceea ce priveste primele luni ale anului, vanzarile BMW au crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 3.8%, grupul german aflandu-se inaintea celor de la Mercedes la acest capitol. Marca BMW a scazut in vanzari cu 10.1% in luna august, in conditiile in care luna august a anului trecut a fost una exceptionala datorita lansarii noii generatii a Seriei 3. Desi scaderea este relativ mare, BMW precizeaza ca luna august a acestui an este, din punctul de vedere al performantelor, “al doilea august din istoria marcii”.

In sfarsit, vanzarile marcii Mini au scazut si ele cu 15.8%, uzina engleza lucrand insa deja la o noua generatie a gamei modelului britanic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Valoarea masinilor vandute pe Autovit.ro a ajuns la 784 mil. euro