Norvegia iubeste masinile electrice

Acum ca americanii de la Tesla si alti cativa constructori auto au dovedit ca exista cerere pentru masini electrice, se pare ca fiecare companie auto vrea sa faca parte din noul trend, Audi, BMW, Porsche, chiar si Aston Martin au intrat recent in lupta, scrie businessinsider.com.

Dar cine va cumpara masini electrice? Norvegienii, se pare. Potrivit datelor IHS Automotive, modelele auto electrice si hibride reprezinta aproape 23% din inregistrarile de vehicule noi in Norvegia in primul trimestru al anului 2015.

masini electrice

Olanda, de asemenea, a depasit 5%. In toate celelalte tari, masinile electrice reprezinta 1% din piata auto sau chiar mai putin.

Deci, de ce Norvegia? In primul rand datorita stimulentelor fiscale - Norvegia scuteste masinile electrice de toate taxele recurente, ceea ce le face sa coste la fel ca vehiculele pe benzina.

Citeste si:
O țară din Europa va oferi GRATUIT cetățenilor vaccinul anti-COVID-19
O țară din Europa va oferi...

Norvegia ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste accesul la informatie si comunicatii. Cu un scor de 88,36 este cea mai buna tara de pe glob in care merita sa traiesti. PIB-ul - pe cap de locuitor (PPP): 62.448 dolari.

Foto: Shutterstock / Norvegia


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri