Romanii pot verifica online daca masina lor diesel Volkswagen este una dintre cele 11 milioane de autoturisme care au software-ul destinat manipularii emisiilor, montat pe motoare Euro5 EA 189 de 1,2, 1,6 si 2,0 litri.

Accesand linkul info.volkswagen.com se poate afla gratuit daca masina pe care o aveti sau urmeaza sa o cumparati este una dintre cele implicate in scandalul Dieselgate.

Mesajul Volkswagen este urmatorul:

"Cu functia de cautare veti afla daca pentru autovehiculul dumneavoastra este necesara o actiune de service. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati distribuitorul dumneavoastra Volkswagen sau serviciul Relatii Clienti Volkswagen. Va rugam sa aveti in vedere ca sistemul verifica exclusiv seriile de sasiu (cod VIN) pentru marcile Volkswagen si Volkswagen Autovehicule Comerciale. Functia de cautare nu include niciun autovehicul vandut in SUA sau Canada. Va rugam sa introduceti seria dumneavoastra de sasiu, pe care o puteti gasi la inceputul cartii de service sau in partea de jos a parbrizului."

In Romania, sunt peste 100.000 de masini Volkswagen, Audi, Skoda si Seat, implicate in scandalul emisiilor, dintre care jumatate au fost aduse din Vest. Vanzarile de masini noi Euro 5 ale grupului VW cu motoare 1.2 TDI, 1.6 TDI si 2.0 TDI, au fost oprite de la comercializare intrucat RAR nu mai elibereaza carti de identitate (CIV).

Interviu cu brand managerul...
Citeste si: Interviu cu brand managerul VW Romania despre Dieselgate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Germania radiaza masinile diesel VW care nu s-au prezentat la service