Elon Musk, CEO-ul si proprietarul Tesla Motors, una dintre cele mai inovatoare companii specializate in industria auto, este de parere ca planurile Apple de a construi o masina electrica sunt departe de a se realiza.

Intr-un interviu acordat unei publicatii germane, si citat de presa internationala, Elon Musk sustine ca principalul focus al Apple este acela de a angaja inginerii care au lucrat anterior pentru acesta, in cadrul Tesla.

“Au angajat ingineri si specialisti pe care noi i-am dat afara. Intotdeauna ne amuzam si le spunem celor de la Apple ‘Cimitirul Tesla’ (Tesla Graveyard). Daca nu reusesti sa te impui la Tesla atunci pleci la Apple. Si nu glumesc”, a declarat Musk.

Intrebat de decizia gigantului american de a intra si pe segmentul automobilelor electrice, Elon Musk sustine ca este “urmatorul pas firesc”, dar nu vad drept o concurenta puternica prezenta Apple pe acest segment.

“Ati avut curiozitatea sa va uitati la Apple Watch (rade!). Serios! Este bine ca Apple se muta in aceasta directie si isi concentreaza atentia inspre aceste tehnologii. Dar masinile sunt un domeniul mult mai complex comparativ cu telefoanele sau ceasurile inteligente”, a spus Musk.

In ciuda declaratiilor usor rautacioase, Elon Musk spunea in primavara acestui an ca ar fi “minunat”daca Apple ar fi intrat in business-ul auto, dar in timpul prezentarii de la acea vreme, CEO-ul Tesla preciza ca inginerii companiei pleaca la Apple.

Este interesant de urmarit acest mic “conflict” dintre seful Tesla si Apple unde va conduce, asta mai ales ca Apple este in momentul de fata cel mai mare si valoros brand la nivel global, companie care angajeaza masiv in domenii precum robotica si inginerie, chiar daca o parte dintre oamenii care alcatuiesc aceasta divizie au facut parte anterior din echipa Tesla.

Poate fi, in fond, si o refulare a sefului Tesla. Sau nu?

Sursa foto: teslamotors.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri