Grupul petrolier MOL va deschide in acest an in Romania 12 benzinarii, suplimentar statiilor Agip achizitionate de la compania italiana Eni, investitia totala fiind de 20 de milioane de euro.

"Din cele 12 statii pe care le vom deschide in total in acest an - unele au fost deja inaugurate - 8 se afla pe tronsoane de autostrada. In curand vom deschide doua benzinarii pe autostrada Nadlac-Sibiu.Investitia totala a MOL Romania in 2015 se ridica la 20 milioane euro (incluzand aici dezvoltarea retelei, a capacitatii logistice si a serviciilor catre companii), din care 5 milioane euro au fost alocate pentru rebranduirea celor 42 de statii Agip achizitionate de la Eni, rebranduire pe care am finalizat-o complet", a declarat marti, la Budapesta, directorul general al MOL Romania, Kinga Daradics, scrie Mediafax.

Anul trecut, MOL Romania a deschis tot 12 benzinarii, in care a investit 11 milioane euro. De asemenea, in ultimele luni a fost implementat conceptul regional Fresh Corner in cinci benzinarii MOL din Romania, din 28 in total in tarile din regiune. La sectiunea Fresh Corner, benzinariile MOL ofera produse alimentare proaspete, cumparaturi pentru acasa si sortimente de cafea.

Directorul general MOL Romania a precizat totodata ca MOL a inregistrat in primul semestru o crestere cu 13% a vanzarilor in volume de benzina si estimeaza ca trendul de crestere se va pastra pana la sfarsitul anului. Per ansamblu, cresterea de carburant in prima parte a anului a fost de 7-10%.

MOL a investit de la infiintarea filialei din Romania circa 200 de milioane de euro. MOL are operatiuni in peste 40 de tari si circa 27.000 de angajati. Grupul controleaza patru rafinarii si doua unitati petrochimice, in Ungaria, Slovacia si Croatia. Compania are, de asemenea, o retea de circa 2.000 de benzinari iin Europa Centrala si de Sud-Est, in 11 tari, din care aproximativ 200 in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri