Procuratura din Detroit si biroul de fraude al Departamentului de Justitie din Statele Unite s-au alaturat investigatiei federale impotriva Volkswagen in scandalul manipularii testelor de poluare, potrivit unor surse, semnaland intentia autoritatilor de a urmari mai multe piste pentru acuzatii penale.

Numarul institutiilor federale implicate in cazul Volkswagen sugereaza ca investigatia ar putea duce la inculparea companiei si a angajatilor sai pentru delicte pornind de la poluare si pana la inselarea autoritatilor si a clientilor, relateaza Wall Street Journal. Comisi Federala pentru Comert, care investigheaza grupul pentru publicitate frauduloasa, a confirmat implicarea in ancheta, cu accent pe afirmatii inselatoare referitoare la emisii, potrivit Mediafax.

Un purtator de cuvant al Volkswagen a refuzat sa comenteze despre evolutia investigatiei, afirmand doar ca producatorul auto colaboreaza in toate investigatiile oficiale. Reprezentantii Departamentului de Justitie au refuzat sa comenteze.

Implicarea procurorului din Detroit, Barbara McQuade, semnaleaza ca biroul acestuia ar putea avea un rol semnificativ in acest caz major. McQuade are reputatia de a fi un procuror agresiv, castigand un proces de coruptie impotriva fostului primar al orasului Detroit, Kwame Kilpatrick. In investigatiile mari, cum este cazul Volkswagen, procurorul de caz este desemnat de Departamentul de Justitie.

Scandalul echiparii masinilor diesel ale Volkswagen cu dispozitive de manipulare a emisiilor a izbucnit in septembrie, cand VW a recunoscut, dupa o investigatie a agentiei americane pentru mediu, ca 11 milioane de masini diesel la nivel mondial au fost dotate cu softuri care reduc nivelul emisiilor in timpul testelor.

Grupul german va lansa anul viitor o campanie de rechemare in service a automobilelor implicate, pentru eliminarea softului ilegal. Dintre cele 11 milioane de vehicule, 8,5 milioane vor fi rechermate in Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri