Viitorul in industria auto in viziunea chinezilor sunt masinile autonome, care te lasa la intrare si apoi se parcheaza singure, care au o drona pentru a scana albia unui parau sau a face cumparaturi si a le aduce acasa de la magazine.

Chinezii de la Great Wall Motor, care au lansat in 2013 brandul de SUV-uri Haval, ne prezinta printr-un clip cum vor arata masinile lor in viitor. Peste cativa ani, SUV-urile Haval vor fi echipate si cu monocicluri electrice, pozitionate in roti, pentru a ne putea continua calatoria cu ajutorul tehnologiei si in zonele pietonale.

Revenirea la masina se face prin identificare vizuala si este posibila selectarea modului de configurare a masinii, Driving sau Office. In modul Office masina isi reaseaza scaunele fata in fata pentru a crea o atmosfera de birou.

Pentru off-road, SUV-ul isi regleaza suspensia in functie de conditii, iar trecerea printr-un parau se face dupa ce drona scaneaza adancimea apei si dimensiunea pietrelor.

In modul Driving, copii se pot juca pe un ecran virtual de pe bancheta, vor putea da zoom pe peisaje si chiar face poze folosindu-se de geamurile masinii care sunt defapt ecrane computerizate. Din masina, vor putea fi accesate si anumite functii ale casei, precum lumina, aerul conditionat, aspiratorul sau aragazul din bucatarie.

Great Wall Motors Company Limited a fost infiintata in anul 1976 si este cea mai mare companie cu capital privat, producatoare de automobile din China, fiind listata la Bursa din Hong Kong. Recunoscuta pentru capacitatea de productie uriasa si dezvoltarea continua din ultimul deceniu, Great Wall Motors se afla in topul primelor 10 companii private listate la bursa si intre primele 30 de companii in functie de cifra de afaceri din China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri