Sub 3.000 din cele 5.000 de tichete Rabla destinate persoanelor juridice au fost alocate, cei interesati mai avand la dispozitie doar o saptamana, pana pe 30 octombrie, pentru a depune dosarele de inscriere in program.

Administratia Fondului pentru Mediu, care gestioneaza programul Rabla, anunta joi ca 2.869 de tichete au fost alocate pentru persoanele juridice si institutiile publice. Data limita de depunere a dosarelor este 30 octombrie 2015, scrie Mediafax.

Listele cu persoanele juridice si institutiile publice, care au fost acceptate in program, sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului. Pana in prezent, au fost analizate 1.937 dosare, din care 990 dosare au fost acceptate si 947 dosare au fost respinse, fiind alocat un numar total de 2.869 tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Printre noii beneficiari ai programului se numara Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a primit opt tichete, Consiliul Concurentei (cinci tichete), Ministerul Culturii sau Aeroportul "Mihail Kogalniceanu" din Constanta (cate doua). Pe lista beneficiarilor persoane juridice se mai regasesc, printre altii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), care a rezervat peste 120 de tichete, MAI - Directia Generala Logistica - 77 de tichete, Garda de Mediu - 63 de tichete, Senatul Romaniei - 61 de tichete - si Serviciul de Informatii Externe (SIE) - 25 de tichete.

De asemenea, peste 19.500 de tichete dintre cele 20.000 pentru persoane fizice au fost rezervate in sistemul informatic al AFM. Anul acesta, in cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice si 5.000 pentru persoane juridice), prin care, in schimbul casarii unei masini mai vechi de 8 ani se obtine o reducere de 6.500 de lei la cumpararea uneia noi.

S-a lansat programul "Rabla...
Citeste si: Cum se acorda voucherul pentru programul "Rabla pentru electrocasnice"

Persoanele juridice trebuie sa depuna un dosar la AFM pentru a beneficia de program, in timp ce personele fizice se inscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, in sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achizitia unui autoturism cat mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este urmatoarea: 750 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) si 2.500 de lei la achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

In continuare, se mentine posibilitatea cumularii a maxim doua eco-bonusuri, cu mentiunea ca aceasta se poate realiza numai intre un eco-bonus de 750 de lei si unul din celelalte doua categorii.

Opel lanseaza Programul...
Citeste si: Opel ofera stimulente de pana la 8.000 euro pentru dieseluri vechi

Sursa foto: Shutterstock

Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
"Rabla pentru electrocasnice" ar putea continua si in 2019