Trenuri aproape supersonice

Trenuri aproape supersonice

Propulsat de aer comprimat si motoare cu inductie in interiorul unui tub cu vid, trenul de pasageri Hyperloop al lui Elon Musk ar putea circula cu viteze de pana la 1.300 kilometri pe ora, mult mai rapid decat trenul japonez care atinge 600 km/h si este una dintre cele mai bune idei care ar putea schimba transportul, scrie BBC Science Focus, citat de businessinsider.com.

Sursa foto: spacex.com

Stingerea incendiilor cu ajutorul sunetului

Cum in ultimii ani incendiile s-au inmultit iar tendinta este probabil sa continue in aceasta directie, sunt inventate noi tehnologii de combatere a incendiilor, iar doi studenti de la Universitatea George Mason sunt in prima linie.

Seth Robertson si Viet Tran au creat un dispozitiv care trimite zgomote puternice spre flacari. La frecventa corecta, focul se stinge. Undele de presiune provin de la un dispozitiv care intrerupe alimentarea cu oxigen a focului. Inventia nu a fost testata pe incendii mari, dar studentii sunt increzatori si se gandesc sa ataseze dispozitive la drone pentru incendiile forestiere.

Internet pe tot globul

Internet pe tot globul

Elon Musk asteapta ca guvernul sa aprobe trimiterea a 4.000 de sateliti mici pe orbita. Satelitii vor transmite un semnal de mare viteza care vor acoperi intreaga planeta, inclusiv regiunile indepartate, unde oamenii nu au acces la Internet.

Sursa foto:Mechanik/shutterstock.com

Camioane autonome

Camioane autonome

Mercedes-Benz si compania Peloton care produce tehnologii pentru condusul autonom vor sa creeze camioane de marfa fara sofer. Acestea ar putea reduce costurile cu transportul pentru ca nu au nevoie de pauze si vor putea merge in coloana consumand mai putin carburant intrucat va fi redusa rezistenta la vant.

Sisteme portabile de tratare a apei

Peste 780 de milioane de oameni din lume nu au acces la apa curata si peste 2 miliarde de oameni nu au acces la instalatii sanitare adecvate. In incercarea de a remedia situatia, cercetatorii din Anglia au dezvoltat un sistem portabil de tratare a apei. "Am produs 2 metri cubi de apa potabila in 12 zile", a declarat profesorul Darren Reynolds, care conduce echipa de cercetare.

Masini si statii de realimentare pe baza de hidrogen

Masini si statii de realimentare pe baza de hidrogen

Oamenii de stiinta de la Science and Technology Facilities din Marea Britanie sunt in curs de dezvoltare a unei metode low-cost de extragere a hidrogenului din amoniac. O cantitate mica de hidrogen amestecat cu amoniac (2 litri) este suficienta pentru a asigura functionarea unei masini de familie conventionala destul de mult timp.