Primele trei pozitii din clasamentul celor mai ieftine masini din Romania sint ocupate de modele ale marcilor authotone. La fel ca si anul trecut, modelul Matiz al celor de la Daewoo ramine lider pe segmentul autoturismelor cu pret scazut. Pretul de baza pentru Ąmicul gigantď cu motor de 0,8 litri si 51 de cai-putere incepe de la 5.299 de euro.

Cu aproape 1.000 de euro mai scump, Logan Ambiance de 1,4 litri, care genereaza 75 de cai-putere, s-a clasat al doilea in topul celor mai ieftine autoturisme. Daewoo bifeaza pozitia a treia cu Cielo, un model al carui pret de pornire este de 7.499 de euro, potrivit catalogului de preturi publicat de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

Fiat sparge piata cu Panda

Grupul italian Fiat, care intentioneaza sa construiasca o masina de 5.000 de euro in Turcia, se situeaza cu modelul Panda pe locul al patrulea in clasament. Pentru Panda, pretul minim cu toate taxele incluse ajunge la 7.844 de euro. De altfel, Panda este si cel mai ieftin model din import comercializat in Romania in prezent si cel care incheie plaja de pret de pina la 7.999 de euro.

Peste acest prag, dar tot in Top 15, Fiat mai este prezent pe locul 12 cu Albea, care are un pret de baza de 9.391 de euro, cu toate taxele incluse. Pozitia a treisprezecea este ocupata de Punto, al carui pret de baza e cu doar 83 de euro mai ridicat decit in cazul Albea.

Francezii fac legea la 8.000 de euro

Trioul CitroŽn, Peugeot si Renault a fost intrerupt pe acest segment de pret de cehii de la Skoda. Cu toate acestea, Chevrolet Spark e primul in acest sector: producatorul cere 8.030 de euro TTI pentru varianta de baza.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6969&art=17541&cHash=fbf94d35f5