Volumul vanzarilor de carburanti ale MOL Romania au crescut in primele noua luni cu 16% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 433.000 tone, ca urmare a extinderii retelei de benzinarii, a anuntat grupul ungar MOL.

In intervalul ianuarie-septembrie al anului trecut, MOL Romania a comercializat 373.000 tone de carburanti. In trimestrul al treilea, vanzarile de retail ale MOL in Romania (inclusiv benzina, motorina, lubrifianti si GPL) au crescut cu 21% in volum, la 166.000 tone, fata de 137.000 tone in intervalul similar al anului anterior, scrie Mediafax.

In structura vanzarilor, motorina ramane dominanta. Astfel, vanzarile de motorina au urcat cu 14% in volum in primele noua luni, la 309.000 tone, respectiv cu 19% in al treilea trimestru, la 118.000 tone. In ceea ce priveste benzina, volumul vanzarilor a fost de 112.000 tone in perioada ianuarie-septembrie, in urcare cu 17%, in timp ce volumele din trimestrul trei s-au situat la 43.000 tone, in crestere cu 23%.

Pe ansamblul grupului MOL, volumul vanzarilor retail a urcat cu 10% in primele noua luni, la 2,9 milioane tone, ca urmare a cresterii cererii de carburanti in regiunea Europei Centrale si de Est. Grupul a inregistrat in trimestrul al treilea cel mai bun rezultat trimestrial din istorie, cu un profit operational (clean CCS EBITDA) de 708 milioane dolari.

Grupul MOL a intrat pe piata romaneasca in 1995. Compania si-a extins reteaua de benzinari la circa 200 de statii la inceputul acestui an, ca urmare a unei achizitii, si reprezinta unul dintre cei mai importanti furnizori de carburanti, solutii pentru flote, bitum si produse petrochimice.

In prezent, companiile MOL Romania si MOL Retail Comert (fosta comanie Eni Romania) functioneaza armonizat din punct de vedere al intereselor de afaceri si urmeaza sa fuzioneze la o data ulterioara. Pe langa aceasta achizitie, reteaua MOL Romania va creste organic cu inca 12 statii, un ritm similar celui de anul trecut. Opt dintre noile statii care vor fi deschise in acest an sunt amplasate pe noile segmente ale autostrazii Sibiu - Nadlac, ca urmare a licitatiei organizate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri