Autoitalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati si Ssangyong a vandut in primele opt luni ale anului 5.961 de unitati, cu 34%peste cele 4.448 comercializate in perioada similara a anului precedent.

La capitolul vanzari, luna august a fost cea mai buna din istoria prezentei importatorului in Romania. Vanzarile au atins 1.145 de unitati, aproape dublu fata de cifra din august 2005, cand compania a vandut 602 unitati. Pana anul trecut, vanzarile din august nu au depasit niciodata 350 de unitati. Pentru Autoitalia, august este a doua luna cu vanzari record, dupa ce in iulie s-au comercializat 1.073 de unitati.

Compania pune cresterea pe seama sedanului Fiat Albea, care in august a reprezentat aproape jumatate din vanzarile grupului. Noua generatie Albea a fost lansata in mai, iar compania spune ca atu-urile masinii tin de portbagajul foarte spatios si de preturile care pornesc de la 7.000 de euro, fara taxe.

Albea a fost in primele opt luni cel mai vandut automobil Fiat, cu 1.951 de unitati comercializate, peste jumatate din cele 3.752 de masini Fiat vandute.
Peste 1.400 din cele 1.951 de unitati Albea vandute in opt luni sunt din generatia lansata acum patru luni. In acelasi interval, compania a comercializat 1.840 de vehicule utilitare Fiat, 148 de unitati Alfa Romeo, 30 de masini Lancia, sapte masini Maserati si 144 de SUV-uri Ssangyong.
Autoitalia a vandut anul trecut 6.934 de unitati, iar in acest an compania si-a propus sa vanda cu 20-25% mai multe vehicule.

Autoitalia a avut anul trecut o cota de 6% din piata importurilor de masini, unde lider a fost grupul Porsche cu 26%, urmat de Renault-Nissan cu 22 de procente, si Tiriac Auto cu 14%. Luna august a fost una a recordurilor in randul importatorilor de automobile. Atat Porsche Romania, cat si General Motors Romania au avut cea mai buna luna din istoria prezentei lor pe piata.