Procuratura din Germania a lansat o investigatie de evaziune fiscala in legatura cu scandalul emisiilor poluante ale automobilelor grupului Volkswagen (VW), potrivit presei germane citata de Mediafax.

Investigatia se concentreaza pe cinci angajati ai VW si se refera la taxe in valoare de mai multe milioane de euro care nu au fost platite de proprietarii de masini, din cauza subevaluarii nivelului emisiilor de doixid de carbon ale automobilelor grupului, a declarat un purtator de cuvant al procuraturii din Braunschweig, localitate aflata in apropierea sediului central al VW din Wolfsburg.

Cel mai mare producator auto din Europa a recunoscut pe 3 noiembrie sa datele referitoare la emisiile de dioxid de carbon a circa 800.000 de automobile sunt false si a estimat ca despagubirile care vor fi acordate clientilor si alte costuri legate de practica inselatoare s-ar putea ridica la 2 miliarde de euro.

Nivelul emisiilor de dioxid de carbon determina marimea taxelor platite anual de proprietarii automobilelor.

Problema emisiilor de dioxid de carbon ale automobilelor grupului a aparut dupa ce VW a admis in septembrie ca a instalat un soft ilegal pe 11 milioane de masini diesel, pentru reducerea nivelului noxelor in timpul testelor de laborator.

Pentru remedierea problemelor, VW va lansa anul viitor cea mai mare rechemare in service din istoria industriei auto europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri