O echipa de 11 studenti din Iasi a proiectat, tehnologizat si asamblat un monopost care poate atinge 100 km/h in 3 secunde. Vehiculul este al doilea proiect al studentilor si va fi gata in ianuarie 2016, dupa un an de munca.

Monopostul, in care studentii au investit 12.000 euro, va avea un motor de Honda CBR 600 FR modificat de 599 cm 87 CP cu injectie directa si o greutate de 250 kg. Vehiculul are o caroserie din fibra de sticla, suspensie independenta pe fiecare roata si poate atinge peste 215 km/h.

Studentii vor sa faca si un monopost electric daca vor primi sponsorizari. Motoarele electrice urmand sa le cumpere cu 5.000-6.000 de euro bucata, a declarat pentru wall-street.ro, la Transportation & Mobility Solutions Experience Forum, unul dintre studentii impicati in proiect.

Primul monopost realizat de studenti (foto) avea acelasi motor insa era mai greu cu 50 kg si atingea o viteza de 100 km/h in 3,5 secunde. La acesta, studentii au lucrat doi ani de zile si au investit peste 20.000 euro. Cadrul tubular a fost realizat din otel, iar caroseria din fibra de sticla.

Cu acesta, echipa TuIasi Racing a concurat in luna august in competitia Formula Student Hungary, desfasurata la Gyor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri