Constructorul auto germano-american DaimlerChrysler AG a inaugurat ieri in mod oficial prima sa uzina din China la care vor fi produse berline Mercedes-Benz si Chrysler, alaturandu-se celorlati mari constructori auto mondiali care incearca sa acapareze o cota cat mai mare din piata chineza.

Noua uzina este un joint venture intre DaimlerChrysler si partenerul chinez Beijing Automotive Industries Corporation si va produce berlinele Mercedes E-Class si Chrysler 300C, percum si autovehicule de teren Mitsubishi Outlander, intr-un ritm de aproximativ 25.000 de autovehicule Mercedes si 80.000 de autovehicule Chrysler si Mitsubishi pe an.

DaimlerChrysler a precizat potrivit Rompres ca uzina din suburbiile capitalei chineze Beijing este doar o parte din programul sau de investitii de 1,5 miliarde euro pe care are de gand sa le realizeze in China. in plus, presedintele DaimlerChrysler, Dieter Zetsche, a anuntat ca firma germana discuta cu o serie de potentiali parteneri chinezi in legatura cu productia unui model de autovehicul cu pret redus care sa fie ulterior vandut in SUA sub marca Dodge.

Cu toate acestea, constructorul auto germano-american este relativ nou venit pe piata auto chineza, piata care a devenit cea de-a doua din lume dupa cea din SUA, cu sapte milioane autovehicule vandute in 2005. Deja rivalii General Motors Corp, Volkswagen AG si Toyota Motor Corp. au propriile uzine de asamblare in China. in plus, inaugurarea unei uzine care va produce berline Mercedes-Benz intervine intr-un moment in care guvernul de la Beijing se pregateste sa adopte noi taxe pentru a limita vanzarile de autovehicule de lux.

Spre deosebire insa de gigantul General Motors si de alti constructori auto straini, care au pus la punct modele de autovehicule special destinate pietei chineze, autovehiculele Mercedes si Chrysler asamblate la noua uzina din apropiere de Beijing vor fi identice cu ele comercializate in strainatate. DaimlerChrysler nu a dezvaluit insa cat va costa un Mercedes produs in China.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri