RATB a deviat traseele a noua linii de autobuz care circula in zona Eroilor din Capitala, unde s-a surpat soseaua in urma lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al regiei, Constantin Tobescu.

Potrivit sursei citate, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a deviat traseele autobuzelor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 si 668. "Noua linii de autobuz vor circula deviat de la intersectia Splaiul Independentei cu strada Stirbei Voda pe Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni - strada Doctor Marinescu- Bulevardul Eroii Sanitari- strada Doctor Carol Davila- Bulevardul Eroilor- Bulevardul Bagdasar, apoi se reia traseul de baza spre cartiere. Insa, spre Centru am luat decizia devierii traseelor pe Strada Elefterie, apoi Piata Operei- Splaiul Independentei, de unde reintra pe strada Stirbei Voda, unde am infiintat suplimentar o statie de autobuz pentru a le fi mai usor calatorilor pentru statia de metrou Eroilor", a precizat Constantin Tobescu, purtatorul de cuvat al RATB, astazi, dupa finalizarea sedintei Comisiei tehnice privind circulatia desfasurata la Primaria Capitalei, potrivit Mediafax.

Acesta a mai mentionat ca, avand in vedere devierile de trasee "interstatia a fost prelungita". Potrivit unui comunicat de presa al RATB, pe traseul modificat pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele vor opri in statiile nou infiintate "Carol Davila" - amplasata pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv "Stirbei Voda" - amplasata pe Str. Stirbei Voda, la 50 de metri dupa intersectia cu Splaiul Independentei.

De asemenea, pe traseul modificat pe sensul spre cartierele Drumul Taberei si Militari, autobuzele vor opri in statiile "Stirbei Voda"- amplasata pe Splaiul Independentei (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 si 601), respectiv in statiile nou infiintate "Gheorghe Marinescu" - amplasata pe artera Bd. Gheorghe Marinescu si "Carol Davila" - amplasata pe Bd. Eroilor (bretea).

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, Alexandru Ichim, a aratat dupa incheierea sedintei de duminica a Comisiei tehnice privind circulatia, ca se mentine masura restrictei de circulatie in zona Eroilor "cu un impact negativ din pacate asupra populatiei din Drumul Taberei si din cartierul Militari". Acesta a precizat ca in timpul sedintei Comisiei s-a stabilit ca circulatia rutiera auto pe sensul de coborare din cartierele Drumul Taberei si Militari se va face pe arterele Panduri si Calea 13 Sepembrie, iar o alta ruta ar fi Soseaua Geniului si Soseaua Cotroceni.

Conform purtatorului de cuvant al Primariei Capitalei, in sensul de urcare spre cartierele Drumul Taberei si Militari circulatia se va desfasura prin Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni - Soseaua Geniului, prin Soseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea sau prin Splaiul Independentei - strada Elefterie - Bulevardul Eroilor.

Acesta a mai explicat ca s-a instituit provizoriu masura opririi vehiculelor sau parcarii acestora pe strazile dr. Gheorghe Marinescu si Elefterie, context in care institutia face un apel la toti locuitorii acestor zone sa elibereze carosabilul pana luni dimineata. In acelasi scop, a anuntat Ichim, Politia Rutiera si Politia Locala vor face o informare in zona pentru ca aceasta artera "este una vitala" pentru fluidizarea traficului in cartierul Drumul Taberei.

De asemenea, ca masura de fluidizarea traficului, Brigada de Politie Rutiera, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Politia Locala a Sectoarelor 1, 3, 4, 5 si 6 vor suplimenta cu 40 numarul de echipaje in strada, fata de prezenta constanta pe arterele Capitalei in conditii normale de trafic. Intrebat de jurnalisti cati politisti ar putea asigura efectiv ordinea in zona Eroilor, Alexandru Ichim a precizat ca aproximativ 100 de agenti.

El a mai aratat ca masurile de fluidizare a traficului vor incepe din cartierele Drumul Taberei si Militari spre zonele de "defluire" si vor fi permanente pe durata celor 30 de zile in care circulatia a fost restrictionata in zona Eroilor. In paralel, primaria va supraveghea lucrarile de reparatie a carosabilului.
Intrebat de jurnalisti in legatura cu situatii ce ar putea aparea din cauza prognozei meteo, Ichim a aratat ca s-a consultat prognoza si ca la jumatatea saptamanii viitoare ar fi vreme nefavorabila. Astfel, a fost informat si constructorul, iar acesta a oferit asigurari ca lucrurile in ceea ce-l priveste sunt sub control.

"In momentul de ne fata nu s-au impus masuri de restrictionare a traficului greu. In functie de evolutia lucrurilor si de masuratorile in timp real, o sa vedem maine dimineata (luni-n.r.) impactul acestei masuri. Vor fi luate cel mai probabil masuri suplimentare pentru fluidizarea traficului", a mai adaugat Alexandru Ichim.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti a fost inchis sambata, din cauza surparii terenului in zona, ca urmare a lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou. Primaria Capitalei a anuntat, duminica, ca restrictiile de circulatie in zona Eroilor, unde s-a surpat soseaua din cauza lucrarilor la extinderea magistralei de metrou, vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri