Compania de curierat expres si logistica DHL a investit un milion de euro intr-un terminal nou in incinta Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara.

Decizia DHL vine ca urmare a cresterii volumelor din zona de vest a tarii. Noul terminal este cel mai modern sediu operational pe care DHL il are in Romania si il inlocuieste pe cel de la Arad.

Terminalul are o suprafata de 2.000 mp si este dotat cu 16 porti de incarcare si descarcare si un sistem de sortare avansat, care permite preluarea coletelor de pe banda de sortare si urcarea acestora direct in masinile curierilor.

Noul sediu este echipat cu un aparat de scanare X- RAY dual view. Un avantaj major al relocarii in Aeroportul International din Timisoara este faptul ca infrastructura acestuia este una moderna, care permite operarea avionului cargo dedicat si in conditii meteorologice mai putin favorabile.

Noul terminal operational DHL permite ca procesul de sortare a marfii sa se faca imediat dupa sosirea acesteia in aeroport, iar accesul coletelor se face direct catre pista. “Mediul economic din judetul Timis si din zona de vest a tarii este unul foarte promitator. Vom continua sa investim in Romania, ca parte esentiala a strategiei noastre de dezvoltare.” a declarat Daniel Kearvell, director general DHL Express Romania.

Prezenta DHL la Timisoara va creste traficul de marfuri cu aproximativ 20%, considera directorul general al Aeroportului International Timisoara, Iulian Daniel Idolu.

DHL este de aproape 25 de ani pe piata din Romania, are 500 de angajati, opereaza cu 3 aeronave, detine o flota de peste 200 de masini si ofera o acoperire de 100% la nivel national, prin aproape 50 de locatii aflate in cele mai importante orase de pe intreg teritoriul tarii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri