Pretul carburantilor din Romania a fost intr-o continua scadere in ultima jumatate de an datorita pretul barilului de petrol care a coborat cu peste 50%, insa 2016 aduce o noua ieftinire a preturilor la pompa prin micsorarea cotei TVA de la 24% la 20%.

Reducerea cotei TVA a scazut cu aproape 3% preturile carburantilor, astfel motorina s-a ieftinit cu 14 bani la Rompetrol, 15 bani la Petrom si OMV, 16 bani la Lukoil si MOL, iar benzina cu 15 bani la Rompetrol, 16 bani la Petrom, OMV si MOL, 17 bani la Lukoil.

benzinarie Rompetrol

Pretul carburantilor din Romania sunt in prezent la nivelul de acum cinci ani (2010), de 1 euro pentru motorina si 1,1 euro pentru benzina.

Rafinarii in Romania detine OMV Petrom in Ploiesti, Rompetrol in Navodari si in Ploiesti, LukOil in Ploiesti. Grupul Rompetrol concentreaza in jurul sau 43% din capacitatea de rafinare a Romaniei, prin Vega si Petromidia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri