Ultimele informatii din industrie arata ca cei mai mari producatori de automobile din SUA ar fi interesati de o eventuala fuziune, desi General Motors se afla in discutii cu Renault-Nissan privind o eventuala alianta

General Motors af fi purtat pentru o perioada negocieri de alianta cu doi producatori auto concurenti, potrivit ultimelor informatii aparute in presa internationala. Surse aproapiata acestor negocieri au declarat pentru publicatia americana de profil Automotive News ca GM ar fi interesata de o eventuala alianta sau fuziune cu rivalul american Ford Motors.

Potrivit acestor surse, directorii financiari ai celor doua companii ar fi purtat discutii preliminare privind o alianta intre cele doua companii americane, chiar in momentul in care directorul executiv al GM, Rick Wagoner, ar fi demarat discutiile de alianta cu CEO-ul grupului Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Discutiile dintre GM si Ford ar fi trecute pe linie moarta in acest moment, respectivele surse aratand ca sunt sanse mici ca o alianta intre cei doi producatori sa devina realitate. Purtatorii de cuvant ai GM si Ford nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

General Motors si Renault-Nissan au demarat vara trecuta negocierile pentru formarea unei aliante globale in industia auto, pentru a contracara avantul luat de producatorii asiatici. In acest moment nu exista informatii privind progresele inregistrate in aceste negocieri, cele doua companii anuntand ca vor oferi un raspuns comun privind o posibila alianta in luna octombrie.


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Top companii farma pe piata de publicitate in domeniul sanatatii