Constructorul auto american Ford Motor Co isi va exercita dreptul de a cumpara numele Rover de la constructorul auto german BMW, a declarat luni un purtator de cuvant al Premier Automotive Group (PAG), divizia grupului Ford responsabila pentru marcile Land Rover, Jaguar, Volvo si Aston Martin.

'Consideram ca este in interesul diviziei noastre Land Rover de a avea brandul Rover. Urmeaza sa achizitionam brandul si nu intentionam sa il vindem. Consideram ca este un activ valoros pentru noi', a spus potrivit Rompres reprezentantul companiei PAG, fara a oferit detalii financiare. in anul 2000 Ford a preluat divizia Land Rover de la BMW si, conform contractului semnat de cele doua parti, dispune si de dreptul de a cumpara brandul Rover.

In august, BMW a anuntat ca a acceptat sa vanda brandul Rover, fara sa precizeze cui anume. in presa chineza au circulat informatii potrivit carora firma care a cumparat brandul Rover ar fi compania Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC), cel mai mare constructor auto chinez.

SAIC detine drepturile de proprietate asupra a doua modele Rover (Rover 25 si Rover 75) pe care le-a cumparat anul trecut de la producatorul auto britanic MG Rover, inainte de falimentul acestuia. Nanjing Automobile Group, un alt constructor auto chinez, a preluat rivalul britanic MG Rover.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri