Peste 130 de masini au fost avariate si 191 de copaci si stalpi de electricitate au fost doborati de viscol, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

Purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov a precizat ca, pana la ora 05.30, 50 de copaci si stalpi de electricitate au cazut pe carosabil sau pe autoturisme, iar pana la ora 9.00, alti 141 de copaci au fost doborati de vantul puternic, in total fiind avariate 132 de autoturisme, noteaza Mediafax. Daniel Vasile a precizat ca nu are o situatie pe sectoare privind copacii si stalpii cazuti, insa diferenta intre sectoare nu este semnificativa. El a avertizat ca numarul de copaci cazuti ar putea creste in orele urmatoare, avand in vedere ca acestia se ingreuneaza din cauza zapezii.

In prezent, echipele ISU intervin, pentru indepartarea copacilor cazuti, pe Soseaua Iancului, strada Drumul Taberei, strada Malcoci, strada Dezrobirii, Soseaua Oltenitei, Bulevardul Constantin Brancoveanu. "Deplasarea autospecialelor la solicitari s-a realizat in cel mai scurt timp posibil, in conditii de siguranta si cu viteza adaptata la conditiile carosabilului. Pe parcursul noptii, s-a mentinut un contact permanent cu autoritatile locale, pentru a fi cunoscuta situatia din teren", a adaugat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti.

Daniel Vasile a mai spus ca, in jurul orei 07.00, echipele ISU au fost solicitate sa intervina si pe Soseaua Fundeni, in Sectorul 2, unde un autoturism a intrat intr-un stalp, soferul fiind ranit si traficul partial blocat. De sambata, ora 7.00, pana duminica, la aceeasi ora, la ISU Bucuresti-Ilfov s-au inregistrat 240 de interventii, fata de o medie de 200 - 210 interventii in mod obisnuit.

Nicio artera din Capitala nu este blocata, duminica, din cauza zapezii, dar se circula cu dificultate pe unele strazi si sunt probleme punctuale, iar ca masura speciala, s-a decis ca ambulantele sa fie insotite de utilaje mici de deszapezire, a declarat purtatorul de cuvant al municipalitatii, Alexandru Ichim. Acesta a precizat ca municipalitatea a primit o avertizare meteo de fenomene extreme in Bucuresti, respectiv de viscol si ninsoare abundenta, intre orele 7.00 si 11.00, iar utilajele intervin pentru a mentine bulevardele practicabile, dupa ora 11.30, cand viscolul se va opri, urmand sa se intervina cu forte complete pentru deszapezire.

Bucurestiul si 11 judete din sud-estul tarii sunt, pana duminica seara, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, iar alte 12 judete din sud, est si centru au fost avertizate cu cod galben. In Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Buzau, Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, avertizate cu cod portocaliu, vantul depaseste la rafala viteze de 70-80 de kilometri pe ora, zapada este troienita si vizibilitatea este redusa sub 50 de metri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri