Great Wall H5 este un SUV bun de mers in salbaticie pe terenuri accidentate avand o garda inalta de 20 cm si foarte putina electronica, face parte din SUV-urile de altadata. Modelul este la final de viata si are deja un inlocuitor, Great Wall H6, mult mai modern si cu un design urban.

Great Wall H5:

  • este asamblat la Baoding - China, Bahovitsa - Bulgaria, Gzhel - Rusia
  • model lansat in productie in 2009 de chinezii de la Great Wall Motors, fiind succesorul Great Wall H3
  • este denumit si Great Wall Hover H5 sau Great Wall Haval H5
  • disponibil 4x2 si 4x4
  • pe piata din Romania disponibil doar cu motorizarea de 2,4 litri benzina 126 CP (propulsor de la Mitsubishi) si o transmisie manuala cu 5 trepte
  • pret in Romania – 16.788 euro cu TVA

Great Wall H5

SUV-ul Great Wall H5 ofera destul de mult spatiu pentru pasageri, atat pentru cei din fata cat si pentru cei din spate. Iar daca aveti obiecte lungi de transportat (2 metri) au loc in interior si se inchide si hayonul, bineinteles se pierd doua locuri in partea din spate din cele trei pentru ca trebuiesc pliate scaunele.

Great Wall H5

La volan pozitia de condus este usor de gasit, se sta destul de sus permitand o vizibilitate excelenta. Fiind un motor pe benzina atmosfera este placuta in interior, este liniste si ai o senzatie de siguranta data de marimea masinii. Nu am trecut de 100 km/h cu Great Wall H5 desi masina se simtea destul de stabila.

Great Wall H5

Am condus mai mult prin oras modelul H5, care din pacate nu a avut computer de bord. Cu prima jumatate din rezervorul de 70 de litri am parcurs 250 de km in oras, ceea ce inseamna un consum urban estimat la 14 litri la 100 de km. Motorul pe benzina de 2,4 litri poate fi echipat cu o instalatie GPL cu injectie de combustibil lichid (injectie cu propan lichid – IPL), care va pastra garantia masinii de 3 ani.

Great Wall H5

Cat economisiti din costul cu combustibilul si care ar fi rulajul pentru amortizarea investitiei in instalatia de GPL aflati dintr-un calcul facut de Alexandros Motors pentru masinile sale anul trecut.

Propulsorul pe benzina cu 4 cilindri in linie, aprindere electronica de la Bosch, de 126 CP este destul de lent. Cu o greutate de aproximativ 1,8 tone, Great Wall H5 atinge 100 km/h in 12,8 secunde. Decat sa urci in ture fara vreun efect vizibil parca mai repede accelereaza daca schimbi vitezele si nu il stresezi. Ce este interesant, motorul pe benzina se comporta ca unul diesel, poate fi condus subturat, masina poate rula cu treapta a 5-a la 50 de km/h fara probleme. Este o masina placuta destinata persoanelor care sunt calme si nu conduc cu viteza.

Great Wall H5

Great Wall H5 vine in standard cu climatizare automata, ABS + EBD, airbaguri, inchidere centralizata, jante din aliaj de 17“, 4 geamuri electrice, sistem audio cu MP3, faruri dublu optice, lumini de zi, geamuri spate fumurii, discuri de frana fata si spate, faruri automate si senzori de ploaie.

Costuri de intretinere Great Wall

Costurile de intretinere sunt destul de mici, luam exemplul unui filtru de carburant care costa 30 lei cu TVA, iar revizia de 30.000 km ajunge la 800 lei cu TVA. Reviziile pentru SUV-ul H5 au un interval de 15 000 km. La achizitie garantia este de 3 ani sau 100 000 km, cu posibilitatea extinderii la 5 ani sau 150.000 km si asistenta rutiera gratuita pe perioada garantiei 24/7, prin Great Wall Assistance.

Reteaua de service-uri este in plina expansiune si numara in prezent noua statii agreate de catre Great Wall Motors.

Alexandros Motors, divizia auto a Alexandrion Grup Romania, a relansat anul trecut brandul auto Great Wall pe piata din Romania si a deschis un showroom in Bucuresti. Anul acesta, Great Wall va lansa in Romania inca trei modele noi (Steed6, H1 si H2), pe langa cele existente H6, Steed5 si H5.

Date tehnice Great Wall H5, 4x4:

Motor: 2,4 litri benzina
Transmisie manuala cu 5 trepte
Putere maxima 126 CP
Cuplu maxim 200 Nm
Viteza maxima (km/h) 171
Acceleratie (0-100km/h) 12,8
Consum combustibil combinat: 11,7 l/100 km
Capacitate rezervor: 70 litri
Volum portbagaj litri: 810/2074
Lungime: 4,64 metri
Latime: 1,81 metri
Inaltime: 1,74 metri
Emisii CO2 g/km: 275 g/km
Garda la sol 20 cm
Unghi de rampa fata/spate: 22/27.5°
Sarcina utila: 810 kg

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri