Desi in America, Chevrolet Bolt a fost numit un competitor pentru Tesla, Elon Musk nu este de acord si spune ca viitorul model Tesla Model 3 va costa 35.000 de dolari fara stimulentele acordate de guvern de 7.500 de dolari, care ar scadea pretul la 28.500 de dolari, scrie jalopnik.com.

Modelul electric al GM, Chevrolet Bolt va costa 37.500 de dolari, iar cu stimulentele acordate de guvern pretul va fi de 30.000 de dolari. Bolt va avea o autonomie de 320 de km.

"Tesla Model 3 va fi diferita de oricare alta masina din prezent, intr-un mod cu adevarat util si nu va fi un autoturism ciudat", a spus Musk.

Musk mai spune ca Model 3 va fi cu 20% mai mic decat Model S, pe care il considera o masina mare, si ca unele dotari care sunt in standard pe fratele mai mare vor fi optionale pe Model 3, ceea ce va face ca pretul de pornire sa fie de 35.000 de dolari.

Tesla Model 3 ar putea fi lansata pe piata in 2017 sau cel tarziu in vara 2018. Noul model va avea o autonomie de 320 km si se va incarca complet in 25 de minute.

Citeste si:
Rombat va produce in Romania baterii Li-Ion pentru masini electrice
Rombat va produce in Romania...

Pana va lansa Model 3, Tesla inca pregateste lansarea Model X care a fost deja de doua ori reprogramata. Productia Tesla Model X estimata pentru primul an a fost complet vanduta. In prezent, Tesla Motors fabrica anual 50.000 de Model S, iar pana in 2020 si-a propus sa vanda 500.000 de masini electrice anual.

Tesla Model X

Miliardarul american sustine ca Tesla va fi prima de pe piata cu caracteristici de masina autonoma, insa oamenii ar trebui sa fie preocupati de siguranta masinilor fara sofer. Musk considera ca vehiculele autonome vor intra pe piata cand constructorii de masini vor putea dovedi clientilor ca acestea sunt de 10 ori mai sigure decat masinile traditionale.

Sursa foto: teslamotors.com

Citeste si:
Rabla 2020 vine si cu vouchere pentru motociclete si masini GPL/GNC
Rabla 2020 vine si cu...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Cinci masini electrice care costa sub 16.000 euro prin Rabla Plus
Setari Cookie-uri