Vanzarile Volkswagen, Skoda si Seat sunt pe un trend de scadere in Germania pe fondul scandalului diesel, intr-o piata in care inregistratile de masini noi au crescut cu 3,3% in ianuarie, la 218.365 de vehicule, potrivit europe.autonews.com.

Brandul VW a inregistrat vanzari in scadere cu 8,6%, Skoda cu 7,3% si Seat cu 2,2%. Marca Opel, care are in gama rivalul VW Golf, noua generatie Astra, a inregistrat vanzari in crestere cu 22%, iar livrarile de masini Ford au avansat cu 19%.

Grupul Volkswagen incepe acum sa simta efectul imaginii proaste primite in urma scandalului emisiilor. VW a recunoscut in septembrie anul trecut ca a instalat softuri ilegale pe 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, pentru reducerea emisiilor in timpul testelor. In Europa, sunt 8,5 milioane de masini afectate de scandalul emisiilor.

Modelele VW Amarok si Passat sunt primele care urmeaza sa fie aduse in service-uri pentru remedieri software. VW planuieste sa faca o actualizare software pentru motoarele 1,2 litri, 1,6 litri si 2 litri. In timp ce motoarele de 1,2 si 2 litri vor primi o modificare de software, cele de 1,6 litri vor primi un redresor de flux care va fi montat in conducta de admisie si un update de soft.

Zeci de actionari mari ai Volkswagen (VW) au anuntat ca vor da in judecata grupul, in Germania, pentru a obtine despagubiri pentru declinul inregistrat de actiuni din cauza scandalul manipularii testelor de poluare ale vehiculelor diesel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri