Producatorul chinez de masini Great Wall Motors a publicat un clip prin care ne arata cum se fabrica si la ce teste este supus noul SUV Haval H8, model care va fi lansat pe piata europeana anul viitor si va fi testat de Euro NCAP.

We never give up challenging. #haval #h8Posted by HAVAL on Friday, February 19, 2016

Haval H8, concurent cu Mazda CX-5 in clasa compacta, vine cu un motor turbo pe benzina Euro6, produs de GWM in colaborare cu Bosch, cu o cilindree de 2 litri si 218 CP la 5500rpm si 324Nm intre 2000 si 4000rpm.

Transmisia este automata ZF cu sase trepte, iar tractiunea este spate. In momentele in care este nevoie de tractiune integrala, sistemul transfera 50% din putere catre rotile fata.

Haval H8

In standard, SUV-ul dispune navigatie, scaune de piele, sase airbag-uri, senzori de parcare, scaune din piele, cruise control, trapa, senzori de ploaie, Bluetooth, Keyless Entry, Hill-start Assist Control, Hill Descent Control, ESP, ecran tactil LCD de 8 inch, iar optional hayon electric, scaune cu memorie, jante de 19 inch.

Haval H8

Haval H8 are 4,8 metri lungime, 1,97 metri latime, 1,79 inaltime si un ampatament de 2,91 metri. Suspensia spate este multi-link.

In Europa, Great Wall Motors este prezent in Romania, Bulgaria, Macedonia, Italia si Marea Britanie. Compania este interesata si de Grecia, Ungaria, Polonia si Austria. In Romania, vor ajunge anul acesta primele modele Haval, crossoverele H1 (segment B) si H2. H6 Coupe si H8 ar putea fi aduse in 2017.

Great Wall Motors Company Limited a fost infiintata in anul 1984 si este cea mai mare companie cu capital privat, producatoare de automobile din China, fiind listata la bursa. Recunoscuta pentru capacitatea de productie uriasa si dezvoltarea continua din ultimul deceniu, Great Wall Motors se afla in topul primelor 10 companii private listate la bursa si intre primele 30 de companii in functie de cifra de afaceri din China.

Sursa foto: haval.com.au

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri