Fata de lanturile de metal, cele din plastic sunt mai usoare si au o aderenta excelenta pe zapada si gheata. Lanturile sunt adecvate pentru diverse tipuri de pneuri. Inginerii BASF au oferit suport tehnic specialistilor Joubert Productions pentru optimizarea geometriei componentelor si a productiei acestora.

Datorita proprietatilor sale Elastollan permite atat realizarea unei constructii usoare cat si productia in serie eficienta: lanturile ce contin acest material sunt mai usor de produs datorita procesului de suprainjectie, eliminand astfel o etapa de asamblare, necesara in cazul lanturilor cu zale din metal.

Lanturile antiderapante indeplinesc standardul ÖNORM 5117, acceptat la nivel European, care certifica faptul ca produsul acopera intreaga talpa a pneului si ca se afla in contact cu solul, pentru a asigura aderenta necesara, indiferent de pozitia in care se afla roata. Cum zalele din Elastollan sunt mai usoare in comparatie cu cele din metal, aceasta face ca lanturile de zapada sa fie usor de folosit iar inlaturarea lor de pe pneuri sa fie rapida.

Cifra de afaceri a BASF in 2015 pe Divizia de Materiale pentru imbunatatirea performantei a fost de 6,7 miliarde euro. BASF a avut anul trecut 112.000 de angajati la nivel global si o cifra de afaceri de 70,4 miliarde de euro.