Samsung lanseaza un dispozitiv util firmelor de transport si logistica

Samsung Electronics lanseaza Samsung Connect Auto, un dispozitiv care se conecteaza in portul OBD II si trimite alerte in timp real, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi imbunatateasca obiceiurile de condus si sa isi creasca eficienta consumului de combustibil, oferind in acelasi timp Wi-Fi pentru pasageri.

Acest sistem poate simplifica munca celor care au afaceri in domeniul transportului sau al logisticii. Sistemul de analiza a combustibilului ii ajuta pe utilizatori sa eficientizeze consumul, prin algoritmi care analizeaza distanta parcursa, timpul petrecut pe drum si pretul combustibilului.

Un mecanic virtual verifica starea masinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda masuri de mentenata si servicii de revizie oferite de o retea specializata. Performanta este verificata rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor.De asemenea, aplicatia „Find My Car” ajuta la localizarea vehiculului in timp real, prin tehnologie LTE si GPS.

In cazul unui accident, sistemul de alerta trimite notificari catre contactele soferului si avertizeaza serviciile de asistenta.

Samsung Connect Auto va fi disponibil in SUA, incepand cu al doilea semestru al anului, AT&T fiind primul operator care o va implementa. Printre companiile care fac parte din ecosistemul Samsung Connected Car se numara Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum si Willis Towers Watson.

Citeste si:
Samsung estimeaza un profit in crestere cu 72% in T2
Samsung estimeaza un profit...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Directiva care afectează transportatorii de marfă, adoptată de PE
Setari Cookie-uri