Compania de leasing operational ALD Automotive a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 30,5 milioane euro, calculata pe baza sistemului contabil international, evolutia fiind sustinuta de majorarea flotei si a numarului de clienti, potrivit unui comunicat al companiei.

In 2014, ALD Automotive a inregistrat o cifra de afaceri de 30,2 milioane euro calculata conform standardelor internationale, respectiv de 160 milioane lei (36 milioane euro) potrivit datelor de la Ministerul de Finante, conform Mediafax.

Flota companiei a ajuns la 8.876 de autovehicule, cu 6% mai multe decat in 2014, cea mai mare investitie derulata anul trecut fiind extinderea parcului auto cu 1.800 de masini, se arata intr-un comunicat al firmei.

Din numarul total de contracte, 80% sunt de leasing operational full service si 20% de administrare a flotei auto. In ceea ce priveste portofoliul de clienti, acesta a crescut cu 26%, la 336 de companii din farma, servicii financiare, FMCG sau telecom.

”Evolutia ascendenta a fost sustinuta de diversificarea portofoliului pe segmente de clienti si dezvoltarea de noi servicii si initiative destinate nevoii de mobilitate a acestora. Anul trecut a insemnat pentru ALD Automotive abordarea unei noi nise de piata, cea a IMM-urilor, si consolidarea pozitiei de precursor in materie de servicii inovatoare si personalizate”, se precizeaza in comunicat.

De asemenea, un alt segment de business in crestere este platforma de licitatii online pentru masini uzate, ALD carmarket. De la lansarea ei, in martie 2010 si pana la finalul anului 2015, dealerii si comerciantii au cumparat online peste 7.000 de autovehicule returnate la finalul contractelor.

ALD Automotive este filiala BRD – Groupé Société Générale si a Grupului ALD Automotive.

Sursa foto: Sergey Nivens / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri