Renault l-a numit pe francezul Yves Caracatzanis in functia de director general al Dacia si al grupului Renault Romania, acesta inlocuindu-l pe Nicolas Maure, viitorul presedinte al producatorului auto Avtovaz din Rusia.

Schimbarea va fi operata la 4 aprilie. "Yves Caracatzanis va fi subordonat lui Denis Le Vot, senior vice-president, director de operatiuni al Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte si Romania", potrivit unui comunicat, scrie Mediafax.

Nascut in 1964, la Marsilia, Yves Caracatzanis este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris. El si-a inceput cariera la cabinetul de consultanta Bossard Consultants si a lucrat ulterior la Hewlett Packard. In 1992 el s-a alaturat Renault, ca sef de proiect Organizare logistica. In 1995 incepe sa lucreze pentru uzina de la Flins, unde a ocupat succesiv posturile de sef atelier fabricatie Montaj, sef de departament Vopsitorie, in 1999, si sef serviciu Calitate, in 2002, pentru lansarea Clio 3.

In 2005, a devenit director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. In 2008 a participat la crearea diviziei Supply Chain (Logistica) a grupului, iar in 2010 a devanit director Supply Chain. Din 2013, este director Industrial si Supply Chain pentru regiunea Eurasia. Nicolas Maure este din ianuarie director general al grupului Renault Romania si presedinte-director general al Automobile Dacia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri