Automobile Bavaria, importatorul marcilor BMW, Rolls Royce si Mini, vrea sa vanda in acest an cu aproape 20% mai multe masini decat anul trecut, au spus sambata reprezentantii companiei la lansarea noii generatii seria 3 coupe si a SUV-ului X3 facelift.
Sunt sigur ca anul acesta vom vinde 1.700 de masini, mai ales ca a doua parte a anului a fost totdeauna foarte bun la capitolul vanzari deoarece majoritatea companiilor isi stabilesc bugetele si fac achizitii", a spus directorul de marketing al Automobile Bavaria, Ciprian Bercea, citata de NewsIn.

El a adaugat ca trendul ascendent pe care au intrat vanzarile e deja vizibil in cifrele din iulie si august cand compania a comercializat 137, respectiv 131 unitati, in timp ce in primele luni ale anului vanzarile lunare au depasit rareori o suta de unitati. Peste 94% dintre masinile vandute de companie sunt BMW, marca Mini conteaza cu cinci-sase procente, in timp ce din brandul de lux Rolls Royce nu s-a vandut niciodata mai mult de o masina pe an. Anul acesta, tinta pentru BMW este in jur de 1.600 unitati, in timp ce la marca Mini este undeva in jur de o suta de masini.

Bercea a spus ca vanzarile vor fi superioare anul acesta si datorita celor doua modele lansate sambata: noua generatie a seriei 3 coupe si o varianta innoita a SUV-ului X3. Versiunea coupe a seriei 3 este un automobil sport cu doua locuri si preturi care pornesc de la 32.000 de euro fara taxe. Cei de la Automobile Bavaria spun ca e un automobil de nisa a carui generatie precedenta s-a vandut intr-o medie anuala de zece exemplare.

Al doilea model lansat este o varianta innoita a SUV-ului X3, model care anul trecut a fost cel mai vandut automobil BMW, cu 353 de unitati.Automobile Bavaria si-a propus sa depaseasca acest numar anul acesta, iar versiunea lansata sambata vine cu motorizari mai puternice si cu o serie de modificari ale designului. Cele doua SUV-uri BMW, X3 si X5 totalizeaza peste jumatate din vanzarile marcii in tara.

Anul trecut, Automobile Bavaria a vandut 1.474 de masini. Pe piata, BMW a fost marca premium numarul unu la vanzarile de autoturisme, cu un total de 1.386 unitati vandute. Concurentii sai, Audi si Mercedes au vandut 1.300, respectiv 1.235 de unitati. In primele opt luni ale anului Automobile Bavaria a vandut 983 de masini, cu 9% peste nivelul din perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri