Audi, divizie a grupului Volkswagen, a oprit marti productia la fabrica detinuta la Bruxelles si a spus angajatilor sa stea acasa, dupa atentatele care au avut loc la aeroport si metrou, relateaza Automotive News, citat de agentia News.ro.

Doua explozii produse la aeroportul din Bruxelles si una la metrou au provocat moartea a peste 30 de persoane si ranirea a peste 198 de raniti.
”Deocamdata, primul schimb pentru maine (miercuri n.r.) a fost anulat”, a declarat un purtator de cuvant al Audi, adaugand ca situatia s-ar putea schimba in functie de evenimente si recomandarile politiei.

In timpul schimbului respectiv, in care lucrau 1.100 de angajati, urmau sa fie construite circa 250 de automobile Audi A1, iar compania anticipeaza ca productia va fi recuperata ulterior.

Fosta fabrica VW Golf se afla in districtul Forest din sudul Bruxelles-ului, in partea opusa fata de zona unde se afla aeroportul Zaventem, unde au avut loc atacurile.

Pe de alta parte, Forest se afla la doar cateva strazi distanta de locul unde au avut confruntari armate intre fortele de securitate si suspecti in atacurile de la Paris din noiembrie.

Deocamdata nu exista informatii ca angajati ai Audi s-ar afla printre victimele atacurilor de marti.

Autoritatile belgiene au ridicat alerta de risc terorist la nivelul maxim, iar transporturile din interiorul si din afara Bruxelles-ului sunt blocate. Autoritatile au avertizat oamenii sa stea in case.

Compania belgiana Electrabel a anuntat pe Twitter ca angajatii de la centrala nucleara Tihange, din apropierea orasului german Aachen, au fost evacuati.

Audi a precizat ca masurile de securitate de la fabrica din Bruxelles, unde lucreaza in total circa 2.500 de angajati, au fost intarite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri